2016-05-22

Ваканция ^.^

Здравейте приятели на слънцето!

Днес ще пиша само на български, тогава: мили немски приятели: Използвайте GoogleTranslate :D (Leute, wenn ihr kein Bulgarisch könnt, benutzt den Übersetzer! xD)

От 26-ти Април до 5-ти Май бях с приемното ми семейство ц кемпера на обикалка през България. Ние пътувахме почти навсякъде в България, гледахме много музеи и други неща и ядохме ужасно много! И в този пост ще пиша за всички мои преживявани, защото почти всичко беше доста интересно и аз съм учила много нови различни неща за българската история. Преди това никога не съм била в никакъв кемпер и затова всичко беше още по-готино. Извинявайте ако правя много грешки, но малко съм изморена и не мога да се концентрирам вече. :D

Такааа, след като прибрахме нещата ни в кемпера - и наистина имахме мнооого неща! - ходихме в Благоевград, защото трябваше ми една нова карта за моят телефон и старото ми приемно семейство има договора и може да смени картата. Тогава бяхме в Благоевград за малко и след това в Метро, което е точно до Благоевград, където купихме разни неша, на пример храна за пътешествието. През цялата седмица времето не е било толкова хубаво, но поне нямаше толкова много дъжд в първите дни. Въпреки че валеше в края, и тези дни бяха хубави, забавни и интересни. Винаги когато съм с моето семейство за много време, имам някакво чувство, че още не знам всичко за тях и за мен се откриват навици и характеристични същностти на всеки от тях, когато сме заедно. :)

След благоевградското Метро карахме към Мелник, най-малкият град в България. Там живеет около 400 хора и градът е много сладък и красив. Първо бяхме за малка разходка и гледахме целия град, каквото не е трудно, защото там има само една улица и с хяколко къщи, ресторанти и хотели. И има и много сладки коткиии! После ядохме в един ресторант, където храната беше наистина хубава и виното също. НО той беше най-страннен ресторант, където съм била до сега. Много е бил малък (но това е нормално). След като седнехме и избрахме храната, сервитьора дойде и ни показваше различни рисунки, едно оръжие и един електрически петрел, който прави свуци ... през цялото време, също когато ядохме. ОМГ това наистина беше толкова странно и смешно! :D

През нощта спахме много близо до мелник до един манастир, където бяхме следващия сутрин. Първата нощ беше студена, защото не съм взела топлото ми одеяло. В кемпера има малка "баня" с мънички душ, тоалетна и мивка. Има едно легло за двама, където спаха родителите ни, едно ... как се казва това на българскии? ... легло с 2 етажа, където спише по-голямата ми сестра (горе) и аз (долу). Малката ми сестра е спала там, където през деня има маса и седалки, но за нощта може да функционира като легло. В кемпера всичко е много практическо и няма място, което не е използвано.

След тази нощ, бяхме в манастира. За мен такива места са много странни и не знам, какво да мислия. В манастир всичко е толкова религиозно и хората живеет за Бог. Според мен това не е хубав живот, но въпреки това манастири имат някаква интересна харизма и там е много тихо.

В България има една малка книжка за 100 най-важните обекти в България, които са музеи, манастири, панорами, археологически места и така нататък. Ако си била в един от тях, получаваш един печат и след обикалката сме събирахме 21 печати. И бяхме и в други места, които са интересни, но не са в тази книжка.

Така, продължавам с това, каквото правихме. След манастира купихме конфитюр в Мелник и карахме през Родопите. Там спряхме в 2 села и тези бяха много интересни, защото хората живеет различни, има много каляски с коне, хората не изглеждат като тези, които живеет в градове. Със съжаление не мога да обеснявам, каква точно е разликата.

Fortsetzung folgt. В момента нямам толкова много време. Извинявайте!

До скоро
Сузи



1 Kommentar:

  1. Haha, ich grüße Dich einfach mal und nehme den Beitrag zur Kenntnis.

    AntwortenLöschen