2015-12-25

Българска Коледа!

Хееей хора!

Днес е Коледааааа! И за това: Честита Коледа и весели празници за вас! Много здраве и едно прекрасно време с семейството! <3

Сега искам да пиша за моята Коледа в България, защото тя е наистина различна от моята немска Коледа.

Добреее, в България много хора членуват до православната църква. До 24-ти Декември има един велик пост и за това няма месо и храна от животни за Коледа. "И всъщност не само че трябва да бъде без животински продукти, а и без заместители на животински продукти. Смисълът е да покажеш на господ, че за него можеш да се въздържаш от вкусните ястия за 40 дни и освен това приготвянето на ястията е много по-бързо и лесно и имаш повече време да се молиш." -> Моята Мила приятелка Йоана ми казваше защо е така. :) 

Вчера в 19:00 ч. цялото семейство идваха до нас за вечерия. Преди това всичките станаха до масата и има една молитва. След това ядохме за 3 или 4 часа и говорихме. На масата има едно нечетно число от храни и вино. Този време беше много приятно за мен! 

След това получавахме подаръците. (Обикновено има ги в 25-ти, но в моето семейство вече в 24-ти!) Получавах много... От моето семейство в Германия Книги, Шоколад и други сладки и един selfmade Шал! И от семейството ми в България една много сладка пижама, сладки и неща за beauty. <3

Днес бяхме при баба за обяд и след това купувахме неща за ваканцята, защото утре ще ходиме до нашята била в планина и ще караме снозборд или ски! *.* Аиииии и аз не знам, кога ще имам интернет и за това вече сега: Честита нова година. Много късмет и приятни моменти в следващията година!

xXx Сузи 

1 Kommentar:

  1. Yay I'm famous! ������ Желая и на теб и на цялата ти фамилия весели празници (макар че Коледа вече мина, но все още ни очаква Нова Година)! :)

    AntwortenLöschen